::: insan terpilih :::

Wednesday, January 27, 2010

::: bermula lah era baru :::

salam...
hello...
selamat malam rabu...
skang kat uitm mesti semua wanita
ngah mengeluhkan peloh...
ye la...
setiap malam rabu...
ladies nite kat uitm perak...
nari²...
sukan²...

ok...
berbalik kepada tajuk...
azam...
nak kurangkan berat badan...
bukan nak kurus...
dapat kurangkan dah memadai...
ye la...

so semalam aku dah mulakan
aktiviti kuar peloh...
kasuh beskal...
30minit...
sekali ngan angkat dumbell...
itu je pon ade kat umah...
layan kan je...

seperti yg semua tahu aku tak dapat
stiker kenderaan nak masuk dalam
uitm lagi...
masih dalam permohonan...
ala...
entri nie dulu....
so pagi tadi aku malas nak park
dalam uitm...
takut nanti makin menyukarkan
pemohonan aku kalau byk saman...
so aku park je luar uitm...
aku menapak ke dalam uitm...
dalam 500m mase pagi &
500m lagi mase nak balik petang...
aku rase baek gak dapat
jalan mcm nie...
ade la jantung aku degup
laju sket dari normal...
baru sehat sket...
hehehehe...
antara pic yg sempat aku snap...
antara uitm tercantek
di malaysia nokk...


sampai je petang kat umah
aktiviti senaman
maseh diteruskan...
hehehehe...
semangat...!!!
~



23 comments:

**Bila Comel Jadi Comot** said...

wahhh..ko mmg besemagat waja da..aku likessss...
cam aku gak lak tgh berazam mengurangkan sikit2 inci di bahagian tubuh aku nih..nyampah lak aku tgk bila nak pakai baju da lak benjolan yg xdi ingini kelihatan huhu

sama2 la kito yo..

kipidap my fren

azzaliena suziantie said...

wahhhh
chaiyokk
wehh

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[comel] tak pe la...
kite usaha same²...
ko pon kene usaha...
go go go...

[azza] tq...

Ieda the Rainbow Princess said...

Salam..Senja,bagus la tgh semangat berapi2 tu nk turunkan berat badan..Semoga tercapai azam mu tahun 2010 nie Senja! ^_^
Sambil berjalan smpt lagi snap pix tu!Hihi..
Eh..psl sticker tu pesal lmbt sngt dapat??

whitedaisy said...

wah moga impian tercapai ye....bg la berat bdn yg nk di buang tu kepda extion kamen...kira sedekah...dia tak de berat badan oh...haha...

pape pon gud luk...jgn azam sepruh jln suda~

enyheartsdiamond said...

weyh..nk join bersenam!

miss keroppi said...

wah..bagus..tingkatkan HDL level..then, increase ur fiber such as vege, fruits and whole grains to fulfill ur stomach without increasing ur calorie intake..heheXD **little advices from future dietitian~~ hehe gudlark~~

angah iza said...

senaman utk sehat bkn utk kurus :P
tu yg penting

Nini teDDylicious said...

haa..bagus2..

kau same cam aku..

bejalan dr komuter ke opis, dr opis ke komuter.

tp, takde laa sampai 500m kot..?? tp, dalam 300m pegi, 300m balik laa jugak. agak je ni..

hehe..

semoga kita sehat!!

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[ieda] biasa la sis...
berurusan ngan pihak besar² nie...

[daisy] aku kalau leh kasi aku bg free...
aku pon xnak tanggung benda nie byk²...
hehehehe...

[eny] jom la...
wat reramai lagi best...

[keroppi] tq...

[iza] tq...
tapi baek kalau dapat dua² kan...

[nini] patut la ko sehat...
hehehehe...

razmanta said...

wahhhh syabas..ada azam nk turunkan berat badan..semoga success..berpouluh2 gak berjalan pagi n petang kan..tapi bila kuar pelu rase berbaloi sgt..kalau dekat memang i nk join sekali.
p/s: missed uitm perak..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[razmanta] ye la sis...
kalau sis join mesti tak terasa...
leh borak²...
hehehehe...
kan...

lemonade said...

aku rindu uitm ni. uitm di hatiku.. ~ kita..... jgn pernah terlupa pengorbanan perjuangan anak bangsa... ahahaha aku ingat lagi lagu ni.

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[lemonade] hehehe...
ko hafal lagu tue eh???
ke itu suare ko??
hehehehe...

bellar0ssa said...

nak belajar kat msia gak.sob3.

Aisyah AR said...

wah!!! jia you!!! jia you!!!! mesti buleh punya lah!!! apa yg penting!!! disiplin!!! yoish!!

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

waaaaaa.....kira dah kurus la ni...hebat lu...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[bella] cian ko kan...
hehehehe...
tak pe...
blaja mane pon janji blaja...

{aisyah] ye...
tq...

[alvin] hehehe...
kurus la sket...

eynda said...

chaiyokkk....teruskan usaha....:-)

fikaryna said...

waa..semangat nyer ko..moga ko bersemangat sll..hehe..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[eynda] tq sis...
hehehehe...

[ryna] doa je aku selalu ade semangat nie...
hehehehe...

puspa said...

semangat2...
aku pon ngah semangatt mau krgkan brt bdn nih....
caiyok2...
jom beatng,spe trun dulu maaa....hihi

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[puspa] dapat kete k???
hehehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...