::: insan terpilih :::

Monday, January 4, 2010

::: pengalaman hari pertama :::

selamat malam...
perghhh...
letihnye...
ok²...
kite mulakan cerita dari pagi td...

pagi td...
aku & tasya dengan riang siap sedia...
tasya dengan nak masuk sek...
aku nak praktikal...

*tasya yg teruja*

kami sgt teruja...
comel kan tasya...
aku debar nak lapor diri...
nak drive g uitm ambik mase dalam
50minutes gak la...
dah kiss tasya & salam mama
aku gerak...

sampai dalam kul 7.45am...
nak lapor kul 8.00am...
aku dah sedia ngan sorang lagi
partner aku praktikal...
wah afida...
kami menunggu...
jam dah pukul 8.20am...
mula la pegawai dalam tue tanya,
tunggu sape???
aku jawap la nak jumpa en rosli...
die kate en rosli tak masuk lagi...
call tak dapat...
kami pon kuar la breakfast...
ingat nak lengah mase...
bagi die masuk la...
balik dalam kul 10.30am...
tak masuk lagi...
ade pegawai kate die cuti...
pergh...
aku ingat dapat la balik...
tapi ade pesan untuk kami,
kene tunggu kul 12.00pm...
die nak jumpa gak...
tunggu la...
sampai kul 1.00pm...
akak dalam tue nasihat kami g je la
lunch dulu...
kuar la lunch kami nie...
muka dah sembab tahap cipan dah...
balik kul 2.00pm ingat die masuk dah...
tapi maseh
BLOM...!!!
sabar dah sampai hujung rambut dah nie...
setiap inci opis tue aku dah tgk...
tatap...
sentuh...

*pintu masuk*


*tempat pertanyaan**abg nie cuti*

kul4.30pm baru die sampai...
sembang 5minit...
die suruh kami balik...
pergh...
kalau itu je nak cakap mcm
esok pagi pon leh...
huhuhuhu...
aku anta minah tue balik & trus
balik umah...
lega otak dapat sofa kat umah nie...

kawan aku yg sengal nie sempat
jadi sengal
sebab tunggu lame sgt...
tgk reaksi die dari pagi hingga
petang menanti...



*gagah bace paper*

*mula tak keruan*

*dah mula belek baju (lembik dah)*


*tdo*

hahahaha...

p/s:buat mrs noody...
aku cinta kamuu...


15 comments:

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

wei...sapa awek dalam gambar kat opis tu???nak kenal muley??
tasya sungguh cumil...

Nini teDDylicious said...

lencana adek kau same ngan lencana skola aku ms skola menengah. ehe..

(da tentu2 semua convent dalam dunia pakai lencana same kan..?? haha!!)

oo..kau amek pic kwn kau jek kan..?? cube kau amek pic kau plak. nk tgk tahap lembik kau plak tggu smpai 4.30 tuh..

zarin said...

baru nk praktikal ye dik?tkpe...nanti bila dah kejer boleh wat camtu gak hahaha..

min said...

tasya sangat cumey
heheee

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

alvin: no hal...
aku dah bg beliau bace masej ko anta kat aku pg tadi...

nini: aku dah cair ke lantai mase tue...
lembik giler...

zarin: bukan penat ape...
menunggu...
i tak suka menunggu sis...

min: tgk abg la...
hehehehehe...

anak_hamja said...

asal di akhir post ad " to mrs noody i love u??" takut same bini ek.. kikiki.. jngn marah nok!!

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

bukan takut...
hormat...

lemonade said...

gud luck utk praktikal ko. aku pn kena pg praktikal gak bln 2 ni. tp maktb pggl praktikum. hee kalo tasya jadi ank murid aku, dh lm aku cubit pp dia. ahahaha

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

cubit la kalau ko dapat...
hehehehe...

Ieda the Rainbow Princess said...

Fuhhh..penantian mmg suatu penyiksaan!Sampai hati Enchik
Rosli buat kamoo begitu..Sampai
ke senja ya kamoo menunggu!Isskk..Issskkk..
Ape pun,Slmt Menjalani Praktikal ye Senja! :)

ina said...

uiks.. ko praktikal kt uitm ke?
leh lah blnje aku cm nie..
hahaa

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

ieda: nice name sis kasi... hehehehe... "senja"

ina: blanje ape???
kate kan sahaja...
hehehehe...

anak_hamja said...

kikiki.. saye respek toi toi la same kamu.. hehehe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

tq2...
hehehehe...

fndrocka said...

hari pertama dah kena ujian kesabaran..ish ish

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...