::: insan terpilih :::

Monday, March 15, 2010

::: bila makin pandai :::

salam...
kenal lagi tak dak kat atas nie???
nie la tasya...
adik bungsu aku...
die darjah satu tahun nie...
alhamdulillah...
dah leh membaca & menulis
dengan agak baek...
dengan kelebihan tue...
inilah hasilnye...


*duit ini bukan beli rokok
belikan untuk adik mainan*


hahahaha...
klakar giler bile aku bace...
kejadian nie berlaku semalam...
die tulis nie untuk adik laki aku,
wan...
siap etak rm15 tue...
hehehehe...
die ambik duit dari wallet die...
punye la aku gelak...
die tulis sebab takut mama marah...
mama baru je beli mainan buat die...
so nak lagi...
cakap takut mama dengar...
die tulis, letak kat
bilik wan...
hhehehe...

akhir kate,
inilah padahnye bila dah pandai...
ehehehehe...


38 comments:

.::WaNiE::. said...

hebattt..darjah satu dah pandai tulis..baru start kan???

aku dulu xpi tadika, kalau takat bulan 3 ni baru belajar nak mengeja

Wanita Itu said...

wakakaka..

sangat comel..

:)

Snowwhite Zone said...

bersemangat.. dah pandai bc n mnulis, naily x berapa lagi... tp suka tgk buku2...

bagus btl dia...

LiAnA said...

kah.kah.kah.. alah mcm abang dia jugakkan...

clever girl.. dh pandai menulis..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[wanie] hahaha...
ko pemals xnak g tadika eh???
hahahaha...

[wanita] memang comel sis...

[snowwhite] bagus la...
harap naily akan cepat membace & menulis...

[liana] ape maksud sis mcm i???
hehehehe...
aqil nanti mesti clever gak tue...
muka tau...
hehehehe...

HoPe said...

hahah..
sama macam adik aku wei..
siap tulis..
"kak long hodoh tapi adik hensem"
rase nak sekeh je kepale dia..

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

ini baru permulaan..
esok beliau akan menulis poem buat wan agar berhenti jadi penagih rokok..

si para para said...

bagos betul adik ni...
besar nanti jdi budak pandai...


hehe tu nasihat untuk abg2 dia sekali la tu kot..hehehe


chumel jgk adk ko ae..hehe

Nini teDDylicious said...

wah!

minda berputar ligat!

bagus!!

tasya!! kip it up!

Ejamaria said...

bagus... bijak idea dia, anak sulung akak pun sepesen cam tu, sama umur - segala benda nak tulis... kemaruk menulis kot... akak bagi dia diary utk write n draw out ape yg dia suke...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[hope] adik ko jujur sgt...
hahahahaha...

[alvin] harap² mcm tue lah...

[para] pandai nanti nie...
amin...
comel???
tgk la abg die...
hahahaha...

[nini] sgt ligat...
ko sembang ngan die,
kalah ko aku rase bersembang...
hehehehe...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[eja] bgs la sis...
mengasah bakat kat diary...
lagi baek dari mengasah bakat kat sofa & dinding rumah...
hehehehe...

bunny_teddy said...

hahaha~
segerala insaf

.::WaNiE::. said...

oh sebab mak aku kata orang kurang bijak je kene gi tadika :|

ok gurau kasar sangat tu

adik beradik ramai + mak aku suri rumah sepenuh masa + bapak aku keje kat kilang bas jek masa tu

jadi aku tak mampu

alhamdulillah aku bijak. huhuhu nak jugak ngaku bijak

angah iza said...

bijak nya adik ko ni...
da pandai menulis,pastu nak mintak beli kan brg,bg surat plak ek..
hehhehhe :)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[bunny] sape nak insap???
wan???
hehehehe...

[wanie] hehehehe...
bagus la..
akhir nye ko jadi org gak skang nie..
org k...
aku tak kate manusia lagi...
hahahaha...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[iza] tgk la dik sape...
hehehehe...

sy budak darjah 5:) said...

ad gak ke padahny if pandai.
apela kaw gilerr!!
betol pe adik kaw ckp tuh!
hahahahaha.

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[budak] memang adik aku lew...
tak kan adik org lain lak...

fikaryna said...

haha..adik yg bernas..dah la tulisan x mcm budak darjah 1..mmg bravo..hik2..budak zaman skang bijak2..

Sarah Zulkefli said...

alololo..comeynyer girl tu :)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[ryna] memang bijak...
hehehehe...

[sarah] tgk abg die la...
hehehehe..

Ieda the Rainbow Princess said...

Salam..Senja..
Biar batul nie tulisan
Tasya!Boleh tahan,kemas
& lawa jgk..

Nida said...

Hahaha.... pandainya.... lepas ni kalau dah makin pandai siaplah, habis satu rumah kena control..haha

♥ suterakasih ♥ said...

wahh pndainyee die hehe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[ieda] xkan la nak tipu sis...
hehehehe...
btol la...

[nida] hahaha...
skang pon dah kene control...

[sutera] tgk abg la...
hehehehe...

enyheartsdiamond said...

hahahaha..padan muka si abang! :D

PERJUANGAN TERAKHIR!
vote saya di sini

http://meandmylife1376.blogspot.com/

no 25! :)

mrs.ecam said...

kah3 siap bg pesanan pnaja 2 ek....so suweeet.....kih3

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[eny] selalu vote ko pon...
hehehehe...

[ecam] hehehehe...
penaja melarang...
hehehehe...

miss nina said...

bagus2lah bila si kecik tahu rokok is no good for health:)

ko buat ku teringat adik aku yg ada bakat melukis saja ..sob..sob

.::WaNiE::. said...

komen ke 31

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[nina] hehehehe...
rindu la tue...

[wanie] ko nie sengal kan...
yg ke 31 pon nak bg tahu ke...
hehehehe...

Nazatul shima said...

haaa...dgar tu..ni dpat duit je gi tabur kat kedai beli rokok..haih..bile nk insap ni?hehehe..

lemonade said...

baguslah dh pndai menulis. nnti boleh masuk U. erkkk. xde kaitan. hahaha

maCy said...

ahaha.. sangat comel~~
agknye maCy ni adik dah tahap u, klo tuleh cm2 kt abang die sekeh tak? ki3

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[shima] ko g cakap ngan wan tue...
hehehehe

[lemonade] hahahaha...
ko memang...
hehehehe...

[macy] xpaham la ko tanye ape...
hehehehehe....

eynda said...

Clever girl tasya :-D

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[eynda] hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...