::: insan terpilih :::

Wednesday, March 3, 2010

::: orang tua & eny :::

salam...
selamat hari rabu...
amacam minggu nie???
dah setengah minggu nie...
hepi???
bosan???
letih???
erm...
adat kehidupan...



aku nak kasi pendapat...
&
mintak pendapat korang gak...
ape pendapat korang pemandu
tua o sgt tua la???
adakah korang senang cara pemanduan
mereka???

bagi aku pemanduan mereka membahaya
kan pemandu lain...
tolong la...
semalam aku nyaris langgar satu kereta...
mak cik kat kawasan umah aku...
blh plak die kuar lorong stop kat tgh2
lane kat jalan besar tue...
sebab nak g lane sebelah...
(*maaf kalau xpaham*)
aku kene brek agak kecemasan la...
adoiii...
byk kali dah kene
ngan orh tua nie...

aku bg pendapat,
semua warga emas,
kene ambik balik lesen...
sebab makin tua,
mungkin byk kelemahan dah...
itu cadangan aku...



yg seterusnye...
aku secara langsung dilantik
P.A eny...
hehehehe...
eny ade masuk satu contest kat
blog sis eynda...
so aku dah undi eny...
harap korang juga mengundi eny...
no eny 25...
selamat mengundi...
ENY...!!!
ENY...!!!
ENY...!!!
ENY...!!!
hehehehe...
~

33 comments:

.::WaNiE::. said...

mmg dorg memandu sangat berbahaya..

lagi2 eden yg duk kat meru ni ramai wehh pakcik2 pencen bwk kete merbahaya

tapi xleh lawan...

nyonya tua bawak kete .. hoiiiii mana2 sahaja..mmg rasa nak baling telur kadang2..tapi kite cube memahami kerana warga emas kannn

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[wanie] ye...
tapi kene wat gak peraturan...
ambik lesen balik kan...

whitedaisy said...

haha...sempt tu suh undi...hihi

angah iza said...

ish...bahaya...bahaya...
x yah drive la makcik....
suh anak je yg drive :)

IdzaLia said...

mmg pun kadang2 org lama ni bawak keta kurang alert dgn sekeliling.. tp segelintir je rasanya.. Lia pun byk kali jugak kena nyaris nak nak dumm.. tp tulah nak marah dah berumur mungkin diorg tak sengaja. tp kita yg muda ni kena alert lah dgn sekeliling.. hehe

lemonade said...

aku rs kite kena consider dgn org2 tua mcm ni. sebab kesian. tapi kalau aku yang kena mau aku membebel non stop. hahaha

enyheartsdiamond said...

bukan org tua sahaja..eny pon macam tu..hahahaha :D

x brapa cekap memandu especially MANUAL!

OMG!terharunyaaaaa ko buat post utk eny..terima kasih byk2..

bg sesiapa yg mengundi..setiap undian tersebut memberi makna kepada eny :)

tenkyu :D

ada.m0khtar said...

huhuuhu.. aku nk pakai driver

fikaryna said...

pertama..akt tpg ramai org tua yg memandu kereta adn tunggang motosikal so kena banyak2 sabar sbb depa bawak pelan dan x berapa stabil..

kedua..aku da undi eny walau x kenal..hehe..setakat ni aku tgk eny plg tggi undi..semoga beliau mng..cayok2!

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[daisy] support kengkawan...
hehehehe...

[iza] tapi diaorg rase mereka lagi pengalaman....

[lia] kadang² leh la alert...
kalau tak ter alert???
adoiii...
hehehehe...

[lemonade] memang la...
just jgn sampai org lain bahya...
mati wooo....

[eny] undi jgn tak undi...
hehehehe...

[ada] aku leh jadi driver???
tapi gaji masyuk tak???
hahahaha....

[ryna] tq ryna...

Ms Sue said...

erm...area aku ni berlmbak otai2 drive keta macam har**
sakit jiwa aku tgok..
aku yg xder lesen ni pun leh bawak elok2..

kalau aku undi leh dpt iphone tak?

Nini teDDylicious said...

adoi..aku tanak komen laa..

kang sampai esok tak abes. bia je laa.. kite yg muda cergas ni, kne laa hati2. takde choice. nk wat camme.??

name betul2 eny mcm name aku laa.. mksd aku, name panggilan kat umah. ehe..

Snowwhite Zone said...

awk, xnak komen psl n3 ni.. nak suh awk vote kita... heheh blh ke gitu???

Silalah vote saya @ http://meandmylife1376.blogspot.com/2010/03/youve-got-style-contest-jom-undi.html... cari SNOWWHITE... TQVM

.::WaNiE::. said...

oh saya telah mengundi eny pagi ini :D tk sempat pun tengok nama2 lain kot2 kenal, terus pegi nombor 25 hehehe

Cik Cookie said...

memenang negri ok kalau drive jumpa ngn driver agak pencen.ada yg slow, ada yg laju tapi merbahaya.letih kadang2 nak follow dr belakang.nak potong lak dia dok tgh mcm jln tuh 1 lane je.

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[nini] owh...
name umah ko eny???
hehehehe...
ye la...
kite gak kene beralah kan...

[snow] leh je...
support kengkawan...
hehehehe...

[wanie] bagus....
good job...
hehehehe...

[cc] tahu tak pe...
nampak nye ko juga mengalami ape aku alami ini...

Ms.Independant said...

efisyen nye PA eny!

:)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[independant] ha...
tahu xpe...
eny kasi 50% tue...
hehehehe...

Nazatul shima said...

ko kena berlembut sikit kot ngan pak cik tu,hehehe...mesti die tak bawak keta ngan bhaye dh.hehe..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[shima] aaaahhh...
die memang sentiasa berbahaya...
hahahahaha...

HoPe said...

takyah tunggu warga emas la beb..
yg tak emas pun bawak kete tahap nk kena lempang pat puloh kali..
suke je cilok2..sondol2 kete aku..
mentang2 aku bawak myvi je!
aku bawak ferrari esok2..
aku kejor balik!

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[hope] aku tunggu ko bwk ferari ko...
tapi adakah ko bwk cara ferrari atau tetap gaya myvi???
hahahahaha...

eynda said...

No komen sebab nanti akak pun jadi tua gak...yg penting semua org kena hati2 di jalan raya ...eny bagi komisen brape ni kalau dia menang? hihi...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[eynda] bukan nak merungut tua la sis...
just takut bahaya kan orang lain...
bukan salah kan mereka tua...
semua akan tua...
just kene ade undang² untuk kebaikan semua...

ade la bagi seket...
hehehehe...

farahfatihah said...

adoii sgt mengerikan kalau terlalu tua!!!

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

dah..

















dah...


















aku dah undi any kau tu...



























skunk mc d aku mana??

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

silap...aku undi eny...bkn any..

*Dak kecikkk* said...

benda yg inda nk cerita ni xthu la lawak ke @ bahaya..
Minggu lps ada seorg makcik ni naek mto kapcai wooo,weeewittt..
dia nak bg signal nk msok simpang ke belah kanan so inda igt la dia nk msok simpang ke blah kanan tu,inda igt nak lalu la ikt belah kiri alih2 dia xjd msok ke simpang kanan tu..nsb baik ko aku tak pompampompam ngan dia kt situ,law tdk tak thu la apa jd..nak marah pun ada,nk gelak pun ada,nak ngis pun ada jgk..

macam2......hikhik



Hye u,i follow..:)

Jannah J said...

warga emas bw bleh buat pemandu lain darah tinggi naik,haha.

dorang tak sesuai dah memendu suh ank dia je!

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[farah] semua org akan tua...
hehehehe...

[alvin] aku dah masej td xnak balas...
ingat nak ajak kuar mc...
hehehehe...

[jannah] xla...
ade yg leh bwk ok..
yg xleh tue kene ambik balik...

Ieda the Rainbow Princess said...

Teringat waktu Sis tgk drive,nk cross roads la nie tgh tunggu line clear tetibe nmpk sorang warga emas nie dtg dr jalan seberang sana,die drive tau,agak laju,siap bwk ank cucu lelaki dewasa duduk seblah penumpang dpn belakang dgn terer nye jln tgh bersimpang siur tu die boleh cross road ke jalan seberang cnie dgn jayanya..Umo die mau dlm 70 cam2...Nk tau tak,jantina dia perempuannnnn..Fuyyyooo..Mmg respect gila la dkt wargaemas tu..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[ieda] kalau yg ok memang ok...
kalau yg ko, mati wooo...

telagaburuk said...

err pandangan saya....
sepatutnya..kalau makcik atau pakcik tua, mereka haruslah mempunya driver mereka sendiri..contohnya ank..tak pon en ♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ sendiri menawarkan diri untuk menjadi pemandu beliau...ok x?

kalau nk suruh ambik lesen balik, rasanya ramai tak lulus...


err cadangan saya ni di terima atau tak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...