::: insan terpilih :::

Monday, May 17, 2010

::: apakah dosa baba :::

salam...
aku sgt terkejut...
saket hati...
buntu...

mengapa semua nie berlaku???
apa dosa baba???
ape salah beliau???
mengapa begini jadi nye???

petang td kedai aku ade
org mengamuk...
baru nak stat cari rezeki...
dah ade bala datang...

nak tgk ape jadi kat kedai???









ape korang rase???
jika ini berlaku pada korang???
semua org tepi jalan pandang...
tanggapan org mesti ingat
tuan kedai ade wat salah...

family wat report...
tapi org siyal tue mengfitnah baba...
fitnah yg sgt xmasuk akal...
sgt2...
aku langsung xrase baba wat benda tue...
aku kenal baba aku...
luar dalam...
xder rahsia kami sesame keluarga...

aku sedih lihat baba...
mengapa malang sebesar ini menimpa
beliau...
ape dosa beliau...

kawan2...
doakan...
supaya Allah tunjuk kan
kuasa-Nya...
tunjuk kan kebenaran-Nya...

cian baba...
~

37 comments:

Jieda said...

kejamnya orang yg tak berhati perut tu.Sabar la..semoga segala perbuatannya akan dibalas

fikaryna said...

uih..mmg teruk org ce..tu buat..

moga Allah bagi balasan setimpal..aniaya org..berdosa besar..banyak2 sabar..sesungguhnya Allah Maha Mengetahui dan Maha Mendengar doa orang yg teraniaya..

.::WaNiE::. said...

kurang ajarnya !!

moga tuhan makbulkan doa kamu

amin

Dyna Yvonne said...

mashaallah~
sowy 2 hear dat..

sabar..kuatkan semangat..
org dengki xkan dpt hidup tenang..
Allah Maha Adil...
Dia mengetahui ape yg tjadi..
teruskan berdoa agar kebenaran terbukti..
aminn..

SURIA AMANDA said...

Allah huakbar...nak buat mcm mana...dugaan...harap tabah hadapi segalanya...

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

wooi, teruknyer ni, saperlah yang tak bertanggungjawab buat cam gini, memang jahat giler orang tu

razmanta said...

ya allah..sampai macam tu sekali mengamuknye habis sume harta benda..
sesungguhnya orang yang menganiaya itu akan dapat balasan dari tuhan kalau tak die mungkin kaum keluarga die..
banyak2la bersabar ye..mungkin ada hikmah di sebalik kejadian ini

IdzaLia said...

Ya Allah.. teruknya sapa yg buat mcm tu..tu tmpt org cari rezeki tp napa buat sebegitu..
sama2 kita doakan ye dik org yg buat tu dia dptlah balasan..

lemonade said...

nnti story ngan aku kat ym.
moga ko n fmly bersabar.

cik pingu said...

huish..teruknye..sampai mcm tu xkali..

xpe, kita doakan yg memfitnah tu dapat balasan..

kalau bukan skrg, d akhirat kelak..

Ms Sue said...

astagfirullah...
mmg teruk sgt dah org buat ayah ko tu ceroi..
even nak mengamuk pun ade benda lain leh buat selain menjahanamkan harta benda orang lain..
harap ko sefamily bykkan bersabar..
aku doakan org yg buat onar kat kedai ko tu dapat balasan yg setimpal..
doa ibu mengandung sgtlah termakbul..ngee3..

qellissa said...

sape yg buat onar tu? xde hati perut langsung. tempat cari makan tergamak dia buat cenggitu.. nak suruh awak sabar pon, x bleh coz if i'm in ur place i pon x kan bersabar ngan org cenggitu...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[jieda] moga2...

[ryna] xputus2 berdoa...

[wanie] amin...

[dyna] amin...

[suria] sentiasa tabah...

[crazy] org xder kepala...
memang mcm tue...

[razmanta] hikmah perama dah nampak...
moga die dapat balasan setimpal...

[idza] ye sis...
moga dapat balasan sepatutnye...

[lemonade] nanti aku cerita...
ye...
kami bersabar...

[pingu] tq...

[sue] yew...
doa seorg ibu...
hehehe..
=.=

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[qelissa] memang xleh sabar...
tapi kene guna cara terbaek...
demi kebaekan semua...

sLEEping BEauty said...

masyaAllah....
teruknya..
semoga anda sekeluarga tabah..
insyAllah kebenaran akan terungkai nnti....

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[sleeping] doakan same2 sis...

eynda said...

Kesiannyer :-(

Ada orang meniaga ke dekat2 situ?? Selalunyer angkara orang yg meniaga jugak...kes jeles!!

Sabar banyak2...semoga keluarga ceroi dilindungi Allah...satu hari mesti nampak kebenarannyer...insyaallah...

Mama akak pernah berniaga...ada org dengki jugak sampai mama akak jatuh sakit...terus pindah dari kawasan tu...ambik masa setahun nak pulih...bayangkan mama akak buat bisnes memasak...tetiba je dia jadi tak reti memasak...nak masak bihun yg simple pun dia tak tau bahan!

Sorry to say...selalunyer ini perangai orang melayu :-(

*Dak kecikkk* said...

Sabar ek mungkin ada hikmah di sebalik semua ni...

Moga pesalah tu akan dapat hukuman yang setimpal.

Wanita Mutalib said...

dik,
orang teraniaya doanya makbul..

semoga kebenaran nampak jelas..

sabar ya dik kamu sekeluarga..

kakak doa yang terbaik untuk adik sekeluarga..

HoPe said...

buat semayang hajat..
doa orang teraniaya..insya Allah..
makbul!

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[eynda] sokong ngan sis...
btol...
semua xpuas ngan kejayaan org sendiri...

[kecikk] aku harap yg same...

[wanita] tq sis...

[hope] ye...
aku tahu...
doa same2...
=.=

fatin hanani said...

jahatnya...
xdak hati perut lgsg org yang wat suma 2..
haeyy
ada ja owg dengki bila kita bejaya...
smga org yang wat akan dapt balasannya :D

hans said...

wah
kejamnya siapa yang buat

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[fatin] semoga...
doakan...

[hans] insan bernama haiwan...

angah iza said...

tak berhati perut tol org yg wat tu.
sesuka hati nak menghukum org.
simpati sgt kat baba ko.
mudah mudahan org yg hati busuk tu akan terima balasan.amin

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[iza] moga2 xlame lagi...
=.=

miss nina said...

sabar dan banyakkan berdoa ye
insyaAllah, doa orang yang teraniaya ni tiada hijab..

moga org yg dengki tu insaf
xpatut tabur pasir kat periuk nasi orang!!

mrs.ecam said...

ish ape dh jd??? nape smpi camni teruk skali??? smoga fmily ko tabah....ish x taula klu jd kt aku cane...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[nina] insaf???
aku xnak doa die insaf...
aku nak die mampos...

[ecam] xpe...
dugaan...
pasti ade hikmah...
=.=

ina said...

dugaan idup....
besabar la...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[ina] tq ina...

hidayah said...

my goodness...
sape la sanggup wat cmni..

LiAnA said...

kejamnya org ni.. giler ke hapa... report polis je.. mmg patut kena heret ni... sabar berbyk yer...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[hidayah] binatang...!!!

[liana] dah report...
mayb kene wat tindakan lain...
tunggu n lihat jew...

Nadya said...

abang, dulu gerai arwah nenek nad pun ada org buat cani. saudara plak tu ;(

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[nadya] memang pelik manusia dengki nie...
=)

xkenalmakexchenta.blogspot.com said...

zalimnya orang tue...
takper tuhan akan bgy blasan yg setimpal..
sabar k..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...