::: insan terpilih :::

Wednesday, January 19, 2011

~ hidup ~

salam..
kehidupan...
besar ertinye...
mcm2 pengertian...

bg aku kini...
kehidupan...
banyak liku2...
duri2...
dugaan2 yg penuh 
mencabar...
aku hanya perlu teruskan...
dengan kederat yg ade...


p/s:
insyaAllah...
~

17 comments:

Sunako Nakahara said...

Well, life is full of challenges. Pasal tu ada perumpamaan in English, No Pain No Gain. To achieve something we must work for it and we must also pray to Allah.Segala dugaan yang datang harus ditempuhi dgn sabar. Halangan-halangan itu akan membuatkan kita appreciate dgn apa yang bakal kita dapat 1 day. So, Genki datte nakama. Bring it! Face your challenges. Win your life Battle. Ganbatte kudasai ceroi kun.

Nida said...

Teruskan jangan mengalah.. selagi nadi berdenyut perjuangan masih belum tamat

redza said...

kuatkn semangat

sLEEping BEauty said...

hidup mesti terus =)

me suya said...

fikirkan boleh ceroi..
ape sekali pun yang datang
pasti ada penamatnya..teruskan berusaha dan bertawakkal kepada ALLAH

Lovely Bella said...

huhuhu dulu aku cepat melatah n serabut kalo ade mslh atau dugaan yg datang.. tp aku rase kalo kt serabut kan otak or stress atau ape2 yang sespesis dgnnya.. x de guna pun ... sbb sume tuh x dpt nak menyelesaikan apa2..

nur said...

tabahlah mengahdapi hidup ini.. tidak boleh lari selamanya.. kene bersemuka jua dgn masalah yg tiba.. reminder untuk diri sendiri juga.

Jemput keALL IN ONE

fikaryna said...

hidup yg mencabar..ingatkan untuk lebih dekatkan diri pada-Nya..

Nora Shahaira said...

itulah tandanya Allah ada bersama kita..jgn lupa padaNya dan teruskan kehidupan dgn yakin pada Dia...

Akak nora follow ye..

si para para said...

kalau lalu kat jalan yg berduri, kena pakai selipar...
kalau lalu jalan berliku,
jangan belari..
kena sabar..nanti rebah..
susah nak bangun..
tapi kena bangun jugak.
walau lutut dah terluka.
kena cari ubat.

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[abby] tq...

[nida] btol tue akak...

[redza] tq bro...

[intan] sure...

[suya] tq...

[bella] matangkan diri...

[nur] btol2...

[ryna] tq...

[nora] btol kate akak...

[para] aku suka abes ayat ko...

ishiko said...

idop mmg banyak dugaan...

*trkezot tgk tgn kat gamba tu, hehee
http://ishikosworld.blogspot.com/2011/01/116-saya-nak-ke-saya-suka.html

Green Apel said...

hidup tanpa cabaran belum tentu indah...hehe=)

..DaK KeCiK.. said...

Sedih jer bro???

Just Call Me Bitt said...

cari semangat supaya teruskan perjuangan...lagi mencabar lagi banyak pengalaman ;)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[ishiko] dugaan sebagai hamba...

[apel] yew...
dugaan tue buat ia indah...

[kecik] xla...
biase jew...

[bitt] yew..
itu yg best tue...
hehehe...

PenyairSenja said...

jatuh dan jatuh lagi
itu tandanya kau masih hidup...
salam hati...;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...