::: insan terpilih :::

Wednesday, March 16, 2011

~ dah beso tapi sayang....... ~

as salam...
tapi sayang ape???
bukan lagu cinta 3segi...
tapiiii sayangggggg...
hehehe...
bukan yg itu k...
ini kes menimpa aku...
juga terkene juga pada
salah sorang sahabat aku...
Q...
kes berbeza...
tapi punca same jew...

ini aku nak citer hal
org dah beso...
tapi sayang...
otak xmatang langsung...

mcm nieh la...
aku dah kene...
aku dah malas...
aku bosan...
aku menyampah
melayan...

umur dah dekat 
masuk angka 3...
patut dah cukup matang...
untuk menjadi pemimpin...
aku xtahu la mcm mane
dengan sikap org mcm nieh...

kite sepatutnye...
bile dah semakin berusia...
tahu cara cara bercakap..
bergaul...
cara nak handle situasi...
sebagai seseorg yg matang...
bukan jadi budak2...
xkan sape respect jika
 sikap mcm tue...

jgn marah jika org xnak
respect sikap org mcm nieh...
jika die sendiri xtahu nak
respect sikap org...
xtahu nak respect perasaan org...

bg aku senang...
pandai respect perasaan org...
org akan respect ko...
jika ko pon mcm xbtol...
jgn harap org akan respect ko...
walau ko lebih tua...
walau ko abg kepada adik2...
adik2 xkan respect...

ade mase gurau...
ade mase serius...
tahu bezakan...
dah dewasa kan...
pasti tahu...
tapi sayang...
ko xtahu semua tue...

doakan ko...
n insan ko syg...
sentiasa berbahagia..
dilindungi...
dibukakan akal ko...
menjadi lebih matang
n berakal...
ameen...


p/s:
tiada ape2...
hanya luahan perasaan...
jgn terase k...
~

25 comments:

Bitt2 said...

uishhhhh....saya ade cenggitu tak??? setahu saya tak de la...tapi kalau ade tegur la erk mana la tau tengah emo2 kan tetiba kalah perangai iskandar dengan ismeth kannn hehe ;)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[bitt] not 4 u la akak...
akak kan terbaek...
:)

si para para said...

amin..
kata orang, kalau nak orang respek kita, kita kena respek orang dulu..

mungkin dia memang macam tu ceroi...tapi aku harap aku tak macam tu... ko pun sama ceroi. masak tu baik baik.jangan kiss lagi dgn parang tu.hehe

.::WaNiE::. said...

But they are some people yang memang no matter how we try to respect them, they just doesnt know how to respect other people back.

Pencacai Alim said...

kita jga kna layan org yg kita tak suke mcmne kita layan org kita suke..camne tuh..kehkehkeh

Nazatul shima said...

hmmmm....aku pun mcm trkna tempias ckit2...hahahaha...:D

me suya said...

haa hambek. sape suruh tak matang

Nora Shahaira said...

Itu pada pendapat kita, manusia sebegini pula tak sama macam kita. kadang2 kta nampak benda tu remeh je, bukan perkara besar. Tapi, dia dah macam apa. Kalau ikut ambil berat benda yang sepatutnya, dia buat muka kucing tak berslah baru lepas curi ikan pulak..memang kadang2 kita tension, macam akak tahap nak gila pun ada ngadap orang macam ni. LAst..sekali kita baik kerana kita sesama islam, tapi kita tak boleh jadi kawan baik..

Nazsabrina Iman Zulfikar said...

whoaaa.... sabar bro.
kita minummmm duluu....
ya betul tu.
in order for sum1 to respect u.
u must respect them 1st.

sLEEping BEauty said...

emmm sapa la tu kan..

mcm2 perangai org ..

kekadang terjadi kat diri kita sendiri .. huhuu

~ diyana nordin ~ said...

hamboiiii.. geram nmpak ;) heeee <3

Nesa Wazir said...

hehe. biase la 2 ceroi. no hard feelings k..^^

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[para2] tue la..
ko ok la..
terbaek...

[wanie] itu memang truk giler...

[alim] memang bagus begitu...

[shima] ini sah2 bukan untuk ko k...
hehehe...

[suya] tue la...

[nora] dah selalu bg peluang...
peluang...
lame2 leh jadi bosan selalu memberi peluang...

[naz] yes...

[intan] tue la..
harap dielakkan...

[bb] sket la...
<3

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[nesa] yew...
memang dah biase la jadi menyampah...
hahaha...

qellissa said...

Q tu sape beb?hihihi...tulah kan, da tua tp x matang fikiran cam bebudak..mmg buat aku angin je..rasa nak lempang laju2 jerp..nasib baik lah jauh kan..klu tak mmg aku tlg lempangkan bg pihak ko..( motif nak lempang bagai?? ala2 berani takut gitu)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[Q] Q tue name seorg kwn aku...
terbaek gitu...
hehehe...
tue la..
ko lempang belah aku...
aku lempang belah ko..
cun x?

redza said...

xrugi hormat org even org tu lebih muda dri kita...ko saba jela

si para para said...

terbaik? haha
ko dah makan belum ni ceroi..meh sini aku belanja.hihi

Lia said...

huhu..ceroi marah sape tu. akak ke? kikihh

hidayah said...

marilah kita same2 mematangkan diri..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[redza] tol2...
memang org REDS nie memahami la...

[para2] aku nak ko belanjew kau bestday aku nanti...
amacam???

[lia] akak la..
xnak bg rase ikan sedap tue...
hehehe...

[hidayah] yup..
marilah...

mida midot said...

respect diri kita dulu barulah org lain respect .kalau kita asyik main jee mmg takde org respect .nanti satu hari dia sedar la tue .bila org mainkan dia balik.

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[mida] btol2...

aTy _faRed~ said...

aminnn.....!! :) ade sesetengah orang memang lambat matang.. jangan kate nak masuk angka 3.. ade yang nak msuk angka 5 pon masih tak matang2..!! jangan tak percaye..aku pernah jumpe tau...matang sesorang tu bukan ley nak cakap dari umur.. tapi dari kehidupan dn pengaLaman hidup yang dilalui....

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[aty] sokong..
memang itu la die...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...