::: insan terpilih :::

Friday, March 25, 2011

~ saket nye... ~

as salam...
nie menaip dalam
 saket nieh...
kenape???
jari aku ngah cekam nieh...
tahu x cekam tue ape???

ala..
mcm nieh ha...


paham???
lebih kurang la...
tapi aku xseteruk nieh...
aku bahagian ujung kuku jew...
lame gak dah xkene...

aku kene bahagian
ibu jari tgn kanan...
agak menyeksa kan...
sebab aku memasak td...
seksa gak la...

mama
suruh sapu minyak
gamat...
dah sapu...
harap ok...
korang ade petua laen???
share2 la...

p/s:
adoiiiii...
~

20 comments:

Nesa Wazir said...

peh.sakit tu..tp x penah kne @@

gi klinik kot~~

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[nesa] xnak...
nanti kene potong kuku...

Nazsabrina Iman Zulfikar said...

hmmm u cut ur fingernails the wrong way dan itu menyebabkan kuku tu jadik macam tuh. saya pernah kena sekali kat kaki...last last gi clinic
and kena potong. huhuhuh.

qellissa said...

xde petua, aku cuma nk ckp...KESIAN...hihihi..aku penah kena beb, sampai bernanah jari ni..sakit dia pehh..berdenyut2...

redza said...

saba jela..aku pun xtau nk wat camne

gi klinik jela senang citer

tagebuch-eines said...

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫

sakit ke? x pnh kena laa

Nora Shahaira said...

betul..betul..sakit, tapi akak terkena kalau potong kuku tak betul..memang derita nak buat keje..sekarang lebih berhati hati..

Rossnie said...

walaupun skit but sgt skt kan..ngee~

me suya said...

ermm kenapa yer jd cam tu'?tak tahu la cekam ni ape?

Hana Hashim said...

sakitnye...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[naz] mayb...

[Q] ko leh cakap kesian jew kan...

[redza] xnak g klinik...

[eines] saket...

[nora] derita abes akak...

[ross] sgt2...

[suya] kuku masuk dalam...

[hana] saket wooo...

Nida said...

aduhhhh.. akak tengok pun rasa sakit sama..

Kata orang kena pakai inai.. tak pun gi ler klinik sebelum jadi lagi teruk

nur said...

SAKIT WOO CEROI..

JOM KE: ALL IN ONE

sLEEping BEauty said...

tak pernah kena ..
tapi hubby selalu jadi ,letak plaster jew ...

harap cepat sembuh :)

si para para said...

yang terbaik..potong je kaki..eh bukan..kuku..
potong kuku tu ceroi..letak inai ke..hehe

aTy _faRed~ said...

potong kuku jangan dalam2 sangat... tu yang sakit tu... ade satu ketip kuku yang ade bentuk tajam sikit kat tepi..sesuai tuk putong kuku kaki... dulu2 mase sekoLah pernah kene cengkam ni.. peerrggh... memang sakit.. serik weiihh...

[sutera kasih] said...

huhu plg tak brpa nk gemar kali bengkak kt bhgn kuku tu

Adzriel AB said...

baru tengok header je akak dah suka. cantik dan berseni.
sekarang ni kalau ada luka apa-apa pun akak sapu 'foban cream' je. bukan fobancort. dalam tiub kecik je. cari kat farmasi atau klinik.
akak biasa jadi nurse sendiri je. Ambil jarum & cucuk. picit biar nanah keluar & sapu foban cream tu.

Nazatul shima said...

erm...ade ey cekam kuku tgn?? aku baru dgr ni..aku ingtkn kat kaki je..hehe.. cepat2 sapu ubat, nnti abis kena buang kuku ko..kihkih..sapu ubat cepat2..

Bitt2 said...

pakai inai kot...hehe tak tau la tapi masa adik kena dulu-dulu,lepas baik tu aunty suh letak inai gituw...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...