::: insan terpilih :::

Wednesday, March 10, 2010

::: tekanan jugak nie :::

salam...
first tyme buat entri
kat opis nie...

hehehehe...
bukan mengular...

aku ngah tension...
xsempat nak bwk kerumah
tekanan nie...
so luah kat opis trus...
hhehehehe...

aku praktikal dah 3bulan lebih...
ape yg sepatutnye aku
wat adalah membuat satu system
yg syarikat nak...
so kwn² aku semua dah buat dari awal
bulan januari...
korang nak tahu aku???
sampai hari nie tak tahu system
ape patut aku bangun kan...

dah membazir 3bulan lebih...
aku maseh tak dapat
system dari syarikat...
aku ingat praktikal dalam
UiTM aku jadi mudah...
adus...
mcm sakit je aku rase...

aku kene bangun kan
system menggunakan
ini...

inilah name nye
LOTUS NOTES...!!!

aku kene gunakan
benda nie yg aku baru belajar
3hari mase kursus dulu...
dah aku hanya ade mase
6minggu nak siapkan...
berbanding kwn lain yg
dah stat dari awal...
huhuhuhu...

ape yg buat aku sedap hati
sket adalah sebab ade
2insan ini...
  • miss massue
  • en. firdaus
miss masue adalah lect aku...
antara paling rapat ngan aku...
aku rase die memang leh bantu aku
dalam database...
sebab memang bidang die...
so alhamdulillah...

en.firdaus adalah
programmer muda kat syarikat nie...
baru je mula bertugas kat sini..
same2 mase aku daftar praktikal nie...
die amat pakar dalam
lotus notes nampaknye...
sebab mase kursus hari tue die
lebih nampak paham...
sgt paham la...

aku rase dengan ade 2insan nie..
dapat bantu kerja aku yg dah
hujung waktu nie...
harapkan partner???
sgt mengecewakan...
tahu FB je 24hours...
nak jumpa boss tanye
ade system pon aku???
ape daa...
malas cakap byk...
aku rase ilmu die tentang system nie,
lagi ancus...
kenapa la ko partner aku...

isnin nie mayb dapat system...
doakan segalanya berjalan lancar...
my last sem...
aku dah penat ngan semua nie...
doakan k...
tq semua...
~


35 comments:

fikaryna said...

aku dulu budak sains comp utm..( keje skang jauh larinya..huhu..) tp nak bukak buku ajo ko..buku seme kat kg..haha..

oke siyes..ko bukak buku..pastu refer 2 org yg baik ati 2..cuba wat apa yg ko paham..kalau stuck jugak..tanya jer depa straight..aku mmg xde cita2 jadi proggrammer..mintak maap yer adik creamer..hehe..

Ms Sue said...

pelan~pelan kayuh...
kdg2 partner yg kita sangka leh diharapkan, indah khabar dari rupe..
aku doakan yg terbaek utk ko..

harap ko tabah selalu..

jgn tensen2, rehat sebentar bsama kitkat..kihkihkih

LIEZ. said...

chill la br0..
ade hikmah di sebalik kesabaran & kesungguhan k0 tue...
0rg yg mls selalu nya tdk berjaya..
aja2 fighting!!

.::WaNiE::. said...

tukar background blog pun aku tak reti

ni kan lg nak ckp pasal sistem

mmg jatuh harga aku ni jap agi !

Nini teDDylicious said...

lotus notes..??

haha!! sistem emel company aku!!

enyheartsdiamond said...

tak tau la pasal it2 ney..hehehe..thx weyh sbb selalu sokong eny :)))


http://enykikilaladediamond.blogspot.com/2010/03/vote-vote-vote.html

promote2 kepada kawan2 juga :D

Cik Cookie said...

Kalau CC g bergonjeng-gonjeng tgk Alice In wonderland nih kalau stress.

ada.m0khtar said...

pa kebenda tu... huhuhuhu.. gila cetek pengetahuan aku...

btw, selamat berjaya.. =)

joyahsport said...

eh email opis aku pki LOTUS nieh..hhihihih....tp aku doakn all the besskut tuk ko...lgpon kn de 2 org yg bleh tulun ko 2 kn...smoga ko jd programmer yg cemerlang gemilang n terbilang...heee peace

whitedaisy said...

klo bg aku wt sistem mmg hancur la,,,heheh..nsb baik dia bg ko buat kb...:)

zarin said...

buat pelan pelan ye!jgn tensi tensi

mrs.ecam said...

tetsing...testing....aku komen kt blog ko pesal plak bleh kuo name joyahsport...kah3 mengong jap aku td...lps sign out n sign in blk br kuo blk nme aku..kih3....du the besskut la eh...chayokkkkk

LiAnA said...

teringat dulu masa buat projek last sem.. adoii mcm2 perangai masing2.. pening kepala.. bila pikirkan baik buat keje sorang dari ramai2 ni.. boleh sakit otak dibuatnya

miss keroppi said...

xpe2..kalo ko mmg nak wat, ada usaha, pasti berjaya!! Aku yakin..ko pasti ley wat..aku doakan ko berjaya!!

p/s: xtaw ape itu lotus notes..heheXD saya budak dietetic..hal pemakanan jer yg taw~~

lemonade said...

ape benda ni? satu benda aku x paham. ahahaha ape pun. siapkan keje ko.

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[ryna] ermmmm...
ko same aku la nie...
hehehehe...
xpe²...
nanti aku turun jumpa ko...
ko ajar...
hehehehe...

[sue] aku leh relax pas dapat hadiah ko...
hehehehe...

[liez] tq la amoi...

[wanie] jgn la harga jatuh...
mati aku dapat sket nanti...
dah la dapat 10% je...
hehehehee...

[nini] memang email...
die mcm yahoo semua gak...
cume aku nak wat system yg leh digunakan lotus nie...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[eny] sentiasa sokong kwn² la...
hehehehe...

[cc] aku nak wat mcm tue la...
ujung minggu nie...
hehehehe...

[ada] ala...
ade mende ko tak tahu...
ade ko tahu...
hehehehe...
tq la ticer...
hehehehe...

[joyah] ye...
emial UiTM pon guna lotus...

[daisy] ko tulun tgk je la eh...
hehehehe...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[zarin] tq sis...

[ecam] tue aku pelik...
joyah mane lah...
hehehehe...

[liana] buat sorang lagi senang hati sis...
huhuhuhuhu...

[keroppi] tq la kwn...

[lemonade] nie la emial yg digunakan untuk anta kat ko untuk ajak date hujung minggu nie tgk Alice...
hehehehe...

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

aku nak ajar kau cara buat system perkumuhan..tapi kena setel mcD dulu...kalau tak mana boley kumuh..
pastu..
aku akan ajar kau system pembiakan..
camna nak fungsi kan system pembiakan..tu kerja aku..bila free..roger aku..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[alvin] ok2...
mcD kan...
hehehehe...
pembiakan???
adoi...
kene masuk bilik ke nak belajar???
hahahaha...

Wanita Itu said...

lotus notes??

owh bukan bidang ku heee..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[wanita] jika bukan bidang mu,
tolong tgk je k...
hehehehe...

.::WaNiE::. said...

bidaan ditutup sebab cik labu tak jadi jual..dia kata dia xdek selimut nanti tido sejuk xdek sapa nak polok

ke ko rela kene kepit ngn encik labu ??

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[wanie] aku tak nak...
nanti jadi kes...
hahahaha...

Nazatul shima said...

aku paham perasaan bile kena wat sistem ni..psiko bile kwn2 sume da siap awal2...bile aku tension wat sistem, aku gi main benda lain..haha..last2, last day praktikal aku baru nk generate report..hihi..

jane said...

aku dulu ade student yg akar2 muka sbb stress'
teruk gak










pepon kau guddluck!!!!!!!





























singgaaaaaaaaaaahhhhhh dr blog nini

anak_hamja said...

walu kamu sibuk mcm ne jngn lupe same noody.. die sudah bnayk sedih2 rungut kamu da x layan die same sy.. tp saye paham yg kamu sibuk nak abiskan pelajaran kamu.. kamu jngn wisau2 pasal noody sbb sy da nasihat kat noody.. ok.. kamu siapkan progarm kamu baik2 ok..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[shima] aku just bosan wat last mnit...
huhuhuhu...

[jane] aku tak kuar urat lagi...
lagi seminggu kuar la...
hehehehe...

[hamja] tq la...
ko jaga die k...
aku syg die...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[lia] ye la sis...
benda dapat lambat buat tension nie...

.::WaNiE::. said...

ala jadi teman polok jek

takkan takut kot

hahahahahahah .. jadi ko nak teruskan jual aku??

tak yah lah

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[wanie] ko beria mcm nak kene jual je....
hehehehe...

telagaburuk said...

err aku langsung tak faham ngn kereta lotus data base system syrikat ape semua tu..ingatkan boleh tlg tadi...hehe sowi2 tlg buat sibok je...




harap2 benda tu dah di siapkan dgn jayanya...

miss nina said...

jangan susah hati lor...
chayok2.
usaha tangga kejayaan

comei je ikon lotus notes tu

Ieda the Rainbow Princess said...

Amacam Systems Senja tu?
Okay?Boleh buat?Lucky ada
Cik & Encik ber2 yg sudi
membantu tu..Nk harap kan
mmbr yg tak brp boleh nk di hrp tu,sume hancus la ye..Cian Senja
dpt co partner cam2..

Jannah J said...

alamak ada sistem2..
tak paham lgsg,marah je la partner tu sbb asyk bka FB je

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...