::: insan terpilih :::

Wednesday, May 19, 2010

::: peberet :::

salam...
amacam???
sehat???

sue jaga kesihatan...
ko dah bakal ibu...
hehehe...

just aku nak share 
peberet aku...
kueh yg aku suka makan...
kire kalau nampak sure
beli nye la...
hehehe...

dua benda aku xleh 
tahan...
popia & apam balik...



adus...
tgk pic pon xtahan...
hehehe...

kalau popia,
aku prefer basah...
kalau goreng memang xleh masuk
langsung...
basah is the best...

kalau apam balik lak,
kecik is better...
ranggup...
besar pon ok jew...
leh jew makan...

just like to share...
~

28 comments:

razmanta said...

akak pun suka gak dua2 kuih ni..
kalau g pasar malam wajib beli kalau tak beli cam tak cukup sifat..hehehehe

mrs.ecam said...

ohoh mak aku cite ms die peknenkn aku die ngidam apam balik....sudahnyer smpi arini aku antu apam blk...kui3 popia bsh pong kegemaranku....lg kolo de smbl n kcng tabur2 ats die...uishhh terbaekk wokkkkkkk

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[razmanta] same la kite sis...
leh wat grup nieh...


[ecam] hahaha...
same2...

.::WaNiE::. said...

aku tak gemar dua-dua

bagi aku laksa

baru masukk

hahahaha ok la apam balik kecik2 yg rangup tu sedap la yg lain2 tu aku tak gemar.

fikaryna said...

ko leh geng ngan abg aku..dtg tpg roger..kat cni ada tempat yg mmg femes jual popia basah ngan apam balik best!

Nadia Bayu said...

uish. popia basah adalah makanan kegemaran semenjak umur 2 hari lagi. eh tipu. huhu. tp aku memang suke gile popia basah. nak nak mak aku yg buat. terbaekkk dari ladang ;p. skrg susah la nak cari mane popia basah yg sedap. ko tau mane nak carik area kl ni?

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[wanie] ko geng ngan mama aku la...
laksa...
hehehe...

[ryna] ok2...
nanti aku roger...
no hal...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

ade...
family akan bukak popiah kat kl...
bisnes popiah...
amacam???
ko support k...

zarin said...

popia basah ke goreng ke suma akak layan...best!
apam balik yg kecik gak best! rangup wehhh :D

cik pingu said...

ala. menyesal aku bukak blog ni. lapar lah.

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[zarin] lagi satu geng...
hehehe...

[pingu] hahahaha...
nanti aku pos kat ko...

Nadya said...

bapak sedap popia basah!! argghhh! sedihnye duduk kat shah alam ni. duk hostel, xde transport. huaa. teringin nak makan popiahhhh ;(

soffya cik bulan said...

popia tu peberet kita juga....:0

.::WaNiE::. said...

ai mmg geng ngn mama u.. jom pi LV

fatin hanani said...

fatin suka apam balik.....
yg kecik sedp
yg besq ok tp 2 dy la ...\
bila makan ...
abis sepah hehehe

Frodo Baggins said...

yg penting x pedas n x bsantan
wa ok jer .... hahahhaha


>>___<<


((sambil makan ubi kayu rebus))


weeeeeeeee ~~~

LiAnA said...

popiah basah atau kering pun suka.. apam balik kecik atau besar pun suka... huwarghhhh nampak sangat kuat makan wakakaka

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[nadya] hahaha...
nanti family bukak popia kat kl ko datang taw...

[soffya] kite leh geng...

[wanie] geng la...
hehehe...

[fatin] memang dap kan...

[frodo] nasik lemak lu xmakan la???

[liana] hahaha...
baek sis kate sis makan semua...
hehehehe...

Aida a.k.a Beardot said...

wah...sedapnya...aku pun dah mula suke popia basah skrg ni..hehehe

husnazainal said...

terliur siot.!

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[aida] skang nieh???
sejak bile???
=)

qellissa said...

sedapnya!!!saye suka popia basah n apam balik rangup!!!mane nak cr tghari ni...terliur lak!!

Ms Sue said...

mak oi.. tak tertahan tgok popia basah..
see... pewut dah mintak popia basah..
mane nak carik kat sini weh..
saje nak racun ea..
wawawa!

thanks for the wish.. :)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[aida] skang baru suka???
awat???

[sue] mengidam dah kew???
nanti aku tapau kan...
hehehe...

edaolala said...

bapakk a sedap gilaa pic :) rasa nak menelann je :D eheheh

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[edaolala] jgn telan pic...
telan yg btol la...

xkenalmakexchenta.blogspot.com said...

sedapnyer..
heish..
xsabar nak tunggu bulan puasa niep..

alamx..
puasa xganty lgy da nak puasa rg..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[xkenal] adoiii...
g ganti la...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...