::: insan terpilih :::

Monday, January 24, 2011

~ pelik ~

salam...
nak share citer sket la...
pelik gak...
mcm nieh citenye...

semua tahu kan
aku memang menguruskan badan kan???
tapi semenjak aku masak...
ape yg berlaku...
berat aku xturun2...
tapi meningkat...

memang ade selera makan 
sket...
tapi xla obses...
maseh under control...
but xtrun2...
naek plak...
aku tanye la adik2...
nampak badan aku naek ke...
mereka kate xder la...

mama lak leh
bg statment sedapkan
jantung hati...
"along dah masak...
mayb berat naek sebab muscle
tgh membina...
yew la..
along masak kan guna tenaga..."

sedap x mama cakap???
hahaha...
xdapat terime aku berat xtrun2...
naek plak..
adoii...
hehhee...


p/s:
sape2 ade jawapan???

25 comments:

LiAnA said...

pakaian camne.. ada yg start sendat tak??

akak mmg berat dah stick kat 57kg.. tak turun tak naik.. jenuh dah.. tp tang pakaian boleh nampak beza ler..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[akak] xla...
pakaian normal...
xsendat ape pon...
same jew...
nape akak???

Sunako Nakahara said...

food makes people crazy. hehehe cheers!

redza said...

betul ckp mama ko tu huhuhu

..DaK KeCiK.. said...

Perasaan ko jew kot...

~ diyana nordin ~ said...

biar jela syg oii.. x jd mslh pon klu kamu gemok.. plz laa! xkn nk trunkn berat bdn lg.. dh cengkung gler dh ok!! x abis2 nk trunkan bert bdn lg! x suke la

sLEEping BEauty said...

ye ke ... tp maybe betul mama u ckp tu ...
heheee

Nora Shahaira said...

sampai satu ketika memang berat kita tak nak turun2..tapi kita rasa macam besar kan..akak pun gitu. So, apa yang boleh kita buat..teruskan makan makanan yang sihat dan senaman. kalau kurus tapi tak sihat pun susah jugak..biar lah ideal dan sedap dipeluk..(ehem..ehem..yang halal je yek)

si para para said...

hehehe sama la kita..
turun 0.5kg..naik 1kg..haha

rasanya tu tanda tengah bahagia kot..
hehe betul la tu..hati tengah senang kan..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[abby] xgak...
hehehe...

[redza] tol eh???
hehehe...

[inda] yew ke???
aku timbang kot...

[bb] baek chenta...

[intan] yew ke betol???

[nora] halal itu wajib...
hehehe...

[para] bahgia abes eh???
hahaha..

Lia said...

perasaan ceroi je badan naik ni..
hehe..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[lia] bukan akak...
naek sungguh..
hehehe....
badan x...
nie cerita berat...

m!da BucHuxX said...

janji sihat bro ./:)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[mida] memang la...

Nida said...

Bila masak, segala zat2 makanan tu dah dihidu oleh tukang masak.. tu yg badan pun turut naik... (hipotesis yg tak tahu betul ke tak)

Just Call Me Bitt said...

ceroi betul2 risau berat naik erk..akkekeke tapi makannn...

ermmmm tak tahu la nak cakap agaknya betul la kot salah sorang yg komen...tukang masak ambik bau pon boleh naik berat...hehehe ape lagi kalau dok disaji dengan cerita makanan jek kannn eh tapi saya tengok kamu tak de la berisi pon...
jarang dengar lelaki keluarkan isu cenggini hehe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[nida] hahaha...
kadang2 ceroi pon pikir mcm tue....

[bitt] hahaha...
akak baru kenal ceroi....
itu la...
kene kenal mcm mane ceroi dulu...
baru akak tahu kenape..
hahha...

Mama Zharfan said...

aerobic /pegi exercise kat gym lg senanng turun kot berat bdn

nak mintak tlg vote kalau sudi. tq in advance yer
tlg vote utk MZ!

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[mz] hehehe..
yew la akak oiii..

nur said...

kalau masak mesti kenyang je.. habis masak dah takmau makan.. mungkin serap zat makanan tu teori betul kot.

Lovely Bella said...

punca kegemukan bukan berpunca hanya dr makan.. mungkin juga anda kurang tido.. stress dan kurang minum air.. harap dapat membantu.. hehehehheeh ades!

fikaryna said...

naik berat sbb bau kot..:)

::ienafazlyna:: said...

i pun nak turunkan berat badan..tp asyik makin naik aje

i am S!L4H.. said...

hehehh..org kate bdn naik itu bahagie......ke???
hak2

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[nur] mungkin kah???
hehehe...

[bella] minum air tue terlebih2...
hehhee...

[ryna] bau jugak...
hehehe...

[iena] leh nye..
try2...
hehehe..

[sil4h] bahgia sgt...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...