::: insan terpilih :::

Monday, September 26, 2011

btol ke mcm tue....

as salam...
esok isnin kengkawan...
semua mesti malas...
nak wat mcm mane...
elak2 pon...
isnin datang gak kan...
heeeee....

jom trus ke tajuk...
banyak menyimpang
kang xder sape nak bace...

pernah dengar x...
dalam adik beradik...
anak num-2 selalu
BERMASALAH...
benar kew???
korang pernah dengar x???
ape pandangan aku...
di sekeliling aku...
jawapan aku YES...
setakat nieh disekeliling
aku la kan....

kebanyakkan nye YES la...
kebanyakkan nye la...
tapi semua tue berbalik
sikap memasing kan...
ape lak pendapat korang???


p/s:
setandan pisang pasti
ade yg busuk...
tapi jgn la BUSUK sgt yew...
~

14 comments:

Shiela Latif said...

tak kot? abg aku anak yang kedua Alhamdulillah molek je...sebenarnyer tengok sikap masing2 :)

Izzan Azza said...

mcm iye coz my second son tu mcm tu laa...more aktif,more naughty,more mulut murai.....kuat makan,kuat bantai abg die....!!!

Cik TeN10 said...

emm penah dgr jugak.. adk aku sdri pn mcm tu.. tp xde la bermasalah cma perangai dia lain dr yg lain.. terlebih manja.. ape2 sket ngadu je..

Nazsabrina Iman Zulfikar said...

abang ngah saya anak no.2. he is a good person and he has an awesome job . nothing problematic. we shouldn't judge someone from their order of birth in the family.

Wanita Mutalib said...

adikkk...
kakak ni anak nombor 2..
elok ja ngeeeee :p

lindu ar sama adik sekeluarga, bila mahu datang umah kakak? ngeeeee

Finaz Jaafar said...

mcm ye..huhu..tp ntah ek..xsume kot..mybe klo brmslh tu kbetulan je..dah dy prngai cmtu,nk wt cmne kan..xkire la ank ke berapa pun

Amy Syaquena said...

So far buat masa ni no 2 ok je x de masalah apa2..tapi x tahu la untuk maa yang akan datang kan...

suhailas said...

xsemua kot my 2nd @ dotter ok jee...pada pandangan ksue lee...dia wat perangai pon during my sister passed away last 3yrs ago mungkin sebab dia mmg ratap ngan mysister tuuu....that time dia kuat marah,selalu mogok,panas baran..but now on alhamdulilah back to normal...harap harap selamanya lee kot....but the 3rd one yg peik bin ajaib...lelaki tp mulut murai,akal banyak,loyar buruk...so cammana yeeeee

Lia said...

rasa macam betoi lah ceroi. sbb byk yg akak jumpa mcm tu tau..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[sheila] toi..
berbalik pada sikap...
heee...

[izzan] yew la...

[10] tue la kan...

[naz] ok...

[wanita] aah..
akak num2...
akak memang superb...
my superb sis....

[finaz] mungkin gak...

[amy] insyaAllah...

[suhailas] heee...
susah gak...
mayb sikap masing2...

[lia] kan akak kan???
heeee...

Myra Jay said...

For me = NO, sebab adik MJ dan adik ipar no 2 ok je, siap leh kamceng lagi ;)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

[mj] alhamdulillah la mcm tue...
heeee...

Bitt (double IS) said...

bagi saya kan...manusia dijadikan unik setiap satunya...bergantung kepd corak dan jln cerita setiap sorang....sebab pengalaman mengajar mereka samaada mereka nk berjln lurus atau bengkok utk dirinya...

kadang2 yg tak baik dr awalnya ade hasilnya...yg baik dari awalnya akhirnya tak menjamin jugak...so kena balance dan sentiasa belajar dr kesilapan... ;)

[sutera kasih] said...

betul tu...adik sy mmg bermasalah..tp bkn mslh sosial..mslh degil je huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...